Google

Cadetten en scholieren knap zesde!

Written on:mei 16, 2011
Comments
Add One

Ploeg cadetten en scholieren

Gemotiveerde cadetten- en scholierenlichting behaalt knappe 6de plaats

Stralend weer in Burcht en met een quasi volledig team gingen de cadetten en scholieren meisjes van SPBO op zoek naar winst in de beker van Vlaanderen. Onder het motto ‘we gaan ons op zijn minst goed amuseren’ kregen we alvast 11 gemotiveerde Spartanen aan de start.
Cadet Joyce Vermeiren mocht de debatten openen op de 300m horden. Joyce liep vlot en klokte 59”98 en dat leverde onze club meteen 5 punten op. Scholiere Sofie De keersmaecker, vlot lopend op de 400m horden en technisch knap over de hordes, werd jammer genoeg en vrij onbegrijpelijk gediskwalificeerd nadat ze een horde had omgestoten. Ondertussen waren Lotte Philips (verspringen), Sara Sergooris (hoog), Nele Peeters (kogel) en Jessy Hofmans (speer) bezig met hun technisch nummer. Lotte benaderde haar persoonlijk record en liet 4m02 en een vijfde plaats noteren. Sara, die zich op het laatste moment had opgeofferd om deel te nemen aan het hoogspringen, geraakte jammer genoeg niet over de beginhoogte ook al was haar tweede poging ontzettend nipt. Nele stootte de kogel 9m69 ver. Niet enkel een persoonlijk record maar ook goed voor een tweede plaats. Jessy tenslotte kon zich probleemloos kwalificeren voor de finale en wierp haar speer 15m87 ver. Lotte, rechtstreeks van de verspringbak naar de startblokken voor haar 100m, knalde naar een nieuwe persoonlijke beste van 14”41 en werd vierde. Emma Moens, eveneens op de 100m maar dan bij de scholieren, verpulverde haar eigen record en werd tweede in 13”68 na de ongenaakbare Charlotte Bruyninckx/RCT.  Even later won Emma zelfs het verspringen met 4m53 en dat leverde SPBO de volle 12 punten op! Geen cadet op de 800m maar scholiere Jessy gaf wel het goede voorbeeld. Haar 2’33”50, in de buurt van haar PR, was goed voor een vierde plaats. Op de 1500m behaalde SPBO dan een tweede individuele overwinning. Lissa Van Lent mocht het opnemen tegen Belgisch crosskampioene Lore Van Cauteren/ZELE maar ging er nog voor de derde ronde alleen vandoor om uiteindelijk een dik nieuw PR van 4’51”35 neer te zetten. Sara liep even later 6’07”13! Lotte Van den Mooter, ging nog vlot over 1m35 in het hoogspringen maar dan was het, mede door de extreme hitte, gedaan voor haar. Toch behaalde ze een knappe 5de plaats. Johanna Lamberechts, die amper drie dagen voor de wedstrijd voor het eerst een kogel van dichtbij zag, zag haar werptuig 4m04 ver belanden. Nele, die voor de gelegenheid ook eens met de speer aan de slag moest, wierp 18m15! De 200m was een kolfje naar de hand van cadet Joyce. Ondanks een forse tegenwind benaderde ze haar PR tot 29”08! Johanna, vreemd genoeg in de topreeks ingedeeld, stuntte helemaal door zich van 31”99 tot 30”44 te verbeteren! Een recordsverbetering met anderhalve seconde!
De afsluitende estafettenummers (4x100m) verliepen uitstekend voor onze dames. Cadetten Lotte P, Lotte VDM, Joyce en Lissa wonnen vlot hun reeks in 55”93. Bij de scholieren startte Johanna (met nog verzuurde benen). Ze gaf de stok door aan Emma die weer indruk maakte door een gat toe te lopen. Kirsty Reynaert, die een sterke bocht liep, en Sofie zorgden voor een sterk einde. De SPBO-scholieren liepen uiteindelijk 58”83.  Nog voor de uitslag bekend werd gemaakt was de SPBO-ploeg al aan het vieren met kinderchampagne en chocolade. Ploegverantwoordelijken Rudy De Bouw, Johan Permentier en jury+bestuurslid Stefan Peeters waren alvast ontzettend trots op hun team.  En vermits enkel Kirst en Sara volgend jaar afscheid van ons nemen (ze worden junior) mogen we volgend jaar heel wat ambities hebben!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *