Google

BVV masters heren afdeling 5

Written on:juni 13, 2011
Comments
Add One

5 juni zakten onze masters mannen van Sparta Bornem af naar Roeselare voor hun Beker Van Vlaanderen. Al vanaf het begin zat de sfeer er tussen de atleten onderling en tussen meegereisd bestuurslid Raymond Robberecht en jury-lid Karel Somers er goed in ………was dit een teken voor eengeslaagde namiddag !?

Onze nieuwkomer binnen de ploeg Patrick Suykens was de eerste SPBO-er die in actie kwam. Hij nam het verspringen voor zijn rekening en al bij zijn eerste poging lukte hij 3m22… goed voor 3 punten. Ondertussen was ook Stefan Peeters begonnen met het kogelstoten en mede door een krachtige, luide enagressieve laatste worp die 8m11 opbracht veroverde hij 7 mooie punten.

Stein Michiels, die de andere atleten blijkbaar veel stress bezorgde aangezien de ene na de andere atleet een valse start achter zijn naam kreeg, snelde met de allure van een echte topsprinter de 100m af in een dikke 14sec wat resulteerde in 4 punten …..Dan was het tijd voor de 2 atleten die een dubbele opdracht tot een goed einde moesten brengen. Marc Van Puyvelde deed het voortreffelijk op de 400 m ( +/- 72sec = 3 punten ) om zich nadien als”chinese vrijwiller” volledig te richten op het hoogspringen wat…. ondanks goede pogingen jammer genoeg geen punten opleverde.

Onze andere dubbelaar en sterkhouder van de ploeg Jan Laureys gaf zowel bij het speerwerpen (35m53) als bij de discus (34m91) iedereen het nakijken en pakte dus voor onze ploeg 24 knappe punten. Meteen was de toon gezet voor de andere die nog op de baan moesten…. Guy Van Lent snelde op de 1500m na een tactische race in een tijd van 5min10sec naar een mooie 5 plaats wat ons 7 punten opleverde.

Walter De Bondt die op de 3000m werd geplaatst liep een verstandige wedstrijd en werd knap tweede in een tijd van 10min19sec dus weeral goed voor 10 punten. Op het laatste individuele loopnummer van de dag namelijk de 5000m werd ploegverantwoordelijke Koen Spiessens geplaatst en ook hij
ontgoochelde niet. Hij won deze afstand in 16min50sec en haalde hierdoor het maximaal van de punten. Uiteindelijk streden Walter De Bondt, Pierre Van Assche, Guy Van Lent en Koen Spiessens nog op de 4 x 400m. Ondanks een val van onze Pierre tijdens het aannemen na de eerste stokwissel leverde deze 4
x 400 ons nog een mooie 4 punten op……..

Al deze mooie prestaties leverdenons een totaal score op van 74 punten…….goed voor een mooie 6 plaats !….. en nogmaals bedankt aan iedereen !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *