Google

Verslag veldloop Stekene

Gisteren was het nog de jaarlijkse clubavond, vandaag trekken we alweer de spikes aan voor de cross in Stekene. Benieuwd of er atleten waren die toch last hadden van zware benen…
Emilia Van Laer viel bij de tweedejaars benjamins meisjes net buiten de top 10, ze werd 11e. Myrthe Bijl (17e) startte in dezelfde reeks en kreeg na haar tweede cross van het seizoen de smaak volledig te pakken en denkt aan het kopen van een paar goede spikes. Wout Degrande liep – alweer – een zeer goede race en werd zeer knap 12e, en dat voor een benjamin van 2004! Remco Hofmans greep bij de tweedejaars benjamins jongens net naast het podium, hij werd 4e.

Bij de pupillen finishte Léonie Lahey als tweede en mocht dus op het podium. Ook Laura Peeters nam deel bij de tweedejaars pupillen meisjes. Jonas Buelens was de enige jongen van Sparta aan de start bij de pupillen.
Caroline Dupuis kwam na Zele ook in Stekene aan de start en liet na deze wedstrijd weten zeker nog te willen crossen. Bij de tweedejaars miniemen meisjes was Anouk Van Buggenhout weer paraat na de dag ervoor toch stevig te hebben staan dansen. Jarne Van Buggenhout en Brent Suykens leverden een spannende onderlinge strijd bij de eerstejaars miniemen jongens, waarbij gouden spike-Brent het op de streep haalde. Thomas Buelens is eigenlijk een voetballer bij Bornem maar doordat de voetbal vaak stil lag besloot hij zich ook aan te sluiten bij Sparta. Hij nam deel in dezelfde reeks als Jarne en Brent.

Bij de kadetten meisjes toonde Nele dat niet enkel haar werpprestaties haar een nominatie voor de gouden Spike opleverden. Zij zette zich weer volledig in tijdens het crossen. Bij de scholieren jongens verscheen Stijn De Gang aan de start. Maria Moens (13e) verdedigde de eer
bij de master dames. Bij de juniors heren eindigde Jeroen Van De Voorde knap vijfde. Ook de broers Nick en Dieter de Gang namen in deze reeks deel, waarbij Dieter zijn broer vooraf ging. Koen Spiessens eindigde 9e bij de masters, en ook Erwin Van Buggenhout (31e), Pierre Van Assche (37e), Eddy Diels (53e), Patrick Suykens (56e), Eddy Gossele (57e) en Louis Spiessens (59e) kwamen over de streep in deze reeks. Mathias Laureys (senior) moest de strijd staken door kniepijn.

 

Verslag geschreven door: Sigrid Pauwels

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *