Google

BK Cad/Sch

Written on:september 10, 2013
Comments are closed

Na een schitterend Vlaams kampioenschap was het op 31 augustus en 1 september tijd voor het Belgisch kampioenschap voor de Cadetten en Scholieren.

Bij de cadetten kwamen Jarne Van Buggenhout en Hannes Huyck aan de start van de reeksen 300m Horden. Ze lieten hun klasse in de vroege ochtend reeds zien door beiden door te stoten naar de finale op zondag. Daar liep Jarne naar een knappe 7de plaats en Hannes verraste vriend en vijand door als 3de over de finish te komen in een nieuw Clubrecord van 40.56!

Jarne kwam zondag ook nog aan de start van de 100mH en liep hier een nieuwe toptijd van 16.28. Een finaleplaats zat er echter niet in.
Hannes nam ook nog deel aan het hinkstapspringen. Na 3 beurten stond hij op de 9de plaats, niet te weinig om de finaleronde mee te springen. Toch een zeer knap resultaat.

Joaquim Fatoïchan liep net als op het Vlaams de 100m maar ruilde de 200m wel voor Kogel.
Op de 100m liep hij vlot naar de finale en daarin kon hij de Vlaams kampioen net echter zich houden. Het podium werd echter weggekaapt door 3 Waalse deelnemers. Als eerst Vlaming op de 4de plaats is toch ook een knalprestatie.
Bij het kogelstoten haalde hij ook nog een knappe 7de plaats met een afstand van 13.63m.

Tot slot ook 1 scholiere: Nele Peeters mocht aantreden in het kogelstoten en discuswerpen.
Met een sterke 11.70m kreeg ze de 5de plaats toebedeeld in het kogelstoten.
In het discuswerpen kregen we een hele spannende wedstrijd met de 3de 34.99m en de 6de 34.12m. Nele wierp naar 34.15m, goed voor opnieuw de 5de plaats.
2 schitterende prestaties!

We besluiten dat Sparta misschien met een kleine delegatie aan de start kwam op het BK maar met allemaal topprestaties terug naar huis mocht keren.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers en heel veel succes in de toekomst!