Google

Marathon 7 juli

Written on:juli 11, 2012
Comments are closed

Op 7 juli nam Danny Michiels deel aan zijn 4de marathon ditmaal de marathon der Noorderkempen.

Zijn doel was om te finishen in 3.30u. Dit lukte net niet maar 3.36u is ook een mooie tijd. Hieronder zijn bevindingen over deze marathon:

“Om 17u was het aan de start nog zeer warm (zwoel) maar na km 8 kregen we 20’ regen overgaand in hevige stortbuien.Daarna was het afgekoeld en was het zalig lopen.

Het was een zeer mooie natuurloop door landelijke wegen en bosrijke omgeving (ongeveer 20% onverharde wegen) met veel lange rechte stukken.

Er was wel geen sfeer onderweg en ook zeer weinig toeschouwers

Door het weinig aantal deelnemers (130) liep ik al van km 18 alleen wat het mentaal toch redelijk zwaar maakte. Tot km 30 zat ik goed op schema voor de 3u30 maar op een onverhard stuk weg van 1,5 km lang, in slechte staat kreeg ik spierkramen in de hamstrings. Vanaf dan stonden de spieren gespannen en heb ik het tempo iets moeten laten zakken. De plannen om vanaf km 35 te versnellen vielen in het water. Ondanks ik mijn doel niet gehaald heb ben ik toch zeer tevreden en heb er volop van genoten.

Ondertussen weet ik al wel dat iedere marathon anders is.En ook al zijn de trainingen vlot verlopen, heb je goed gerust, er zijn nog verschillende factoren die de dag zelf ook meespelen.”

Proficiat Danny met deze mooie prestatie!

 

Previous post:

Next post: