Google

Extreem jong damesteam blijft in tweede!

Written on:mei 16, 2011
Comments
Add One

Met een jong team, en dat is nog een understatement want Sarah Peersman (26 jaar) zowaar als de bomma van het team, mocht SPBO in het eigen Breevenstadion knokken voor een verlengd verblijf in tweede afdeling. De sterkhouders Hannah Van Puyvelde en Dorien Van Gool, die sowieso voor de nodige punten zouden zorgen toonden ook present en zouden er samen met de jeugd (maar liefst 3 eerstejaars cadetten!) een mooie, maar vooral spannende, namiddag van maken.
Sarah mocht alvast de debatten openen  op de ietwat ongewone 100m horden. Sarah liet het echter niet aan haar hart komen en ging als een volleerde acrobate over de hordes en klokte 19”71. Meteen de eerste 5 punten voor onze club en ruim twee seconden beter dan haar hordendebuut enkele jaren eerder. Lotte Van den Mooter, de eerste van onze cadetjes die in actie kwam, ging nog vlot over 1m35 maar op 1m40 viel de lat drie keer naar beneden. Dorien, door de blessure van Eva Van Puyvelde op het speerwerpen gezet, pakte met haar 32m10 meteen een derde plaats en de broodnodige 10 punten. Samen met de 10 punten van Hannah in het kogelstoten (10m38) konden onze dames al opgelucht ademhalen want SPBO stond in de veilige middenmoot.
Op de loodzware 400m mocht cadet Lotte Philips opdraven. Ze finishte in 71”55 en liet nog een atlete achter zich. Emma Moens, als scholiere zowaar dubbelaar in het team, werd derde in haar reeks  op de 100m in 13”87 en dat was goed voor vijf punten. Even later kwam ze in actie in een uiterst sterke verspringcompetitie. Emma sprong 4m35 want jammer genoeg slechts één punt opleverde. Sofie Polfliet deelde haar 800m goed in en remonteerde in de laatste rechte lijn nog enkele concurrentes en liep 2’34”96, maar liefst 11 seconden beter dan het jaar ervoor en goed voor plaats zeven. Een zwaar verkouden Jessy Hofmans, ook nog maar net zestien jaar geworden, legde de 1500m af in 5’32”04 en bracht SPBO vier extra punten bij. Hannah, die ook op het discuswerpen werd gezet, werd ei zo na tweede met haar 34m94 maar zag een Limburgse atlete met haar laatste worp nog 1cm verder werpen. Toch opnieuw 10 punten voor groot puntenpakker Hannah. Grote verrassing op de 200m waar eerstejaarscadet Joyce Vermeiren haar persoonlijk record van 29”04 aanscherpte tot 28”46! Haar sterke prestatie was goed voor drie punten wegens de ontzettend stevige concurrentie. Sara Sergooris nam de 3000m voor haar rekening en eindigde in 12’52”57 en dat was goed voor drie punten. Het 4x100mteam bestaande uit Sarah, Lotte 1, Joyce en Emma finishte nog in 54”83 en dan was het nagelbijtend afwachten op de einduitslag. Nadat het verlossende nieuws kwam dat er twee clubs minder hadden gescoord dan onze spartaanse dames werden er enkele flesjes cava gekraakt op de prestaties van de groep. Een team met heel wat groeimogelijkheden en potentieel voor de toekomst! De volgende jaren mogen we normaal gezien op beide oren slapen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *